Ο πιο εύκολος τρόπος να διαλέξεις τη σωστή απόχρωση make-up είναι αυτός που θα σου δείξουμε τώρα, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρηθείς την επόμενη φορά που θα χρειαστείς καινούριο foundation.

Η εύρεση της σωστής απόχρωσης make-up, εκείνης που ταιριάζει απόλυτα με τον τύπο της επιδερμίδας μας κι εκείνης που μας χαρίζει όσο το δυνατόν πιο φυσικό αποτέλεσμα, είναι μία από τις πιο δύσκολες διαδικασίες.

Για να μην αναφέρουμε ότι καλούμαστε να διαλέξουμε κάθε φορά ένα make-up, ανάμεσα σε χιλιάδες αποχρώσεις, υφές, με αντηλιακό ή χωρίς κτλ.. Μην εγκαταλείπεις όμως, τις προσπάθειες γιατί μπορείς να βρεις τη σωστή απόχρωση μ’ αυτόν τον εύκολο τρόπο που θα σου εξηγήσουμε ευθύς αμέσως.

Ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος να διαλέξεις τη σωστή απόχρωση make-up;

Αρχικά θα πρέπει να διαλέξεις δύο αποχρώσεις make-up, αυτές που θεωρείς ότι ταιριάζουν περισσότερο στο χρώμα της επιδερμίδας σου.

Στη συνέχεια βρες ένα σημείο με φυσικό φως. Αν δεν υπάρχει στο κατάστημα, αγόρασε προϊόντα που μπορείς να επιστρέψεις και δοκίμασε τα στο σπίτι.

Ενώ είσαι σε φυσικό φως, δοκίμασε ένα make-up στο αριστερό σαγόνι και το άλλο στο δεξί. Το make-up που φαίνεται πιο φυσικό με τον τόνο της επιδερμίδας του λαιμού, είναι και η σωστή απόχρωση που πρέπει να επιλέξεις.

Η διαδικασία αυτή είναι πιο δύσκολη κάτω από τα φώτα των καταστημάτων ομορφιάς, τα οποία δεν μας αφήνουν να δούμε καθαρά τον τόνο της επιδερμίδας μας.