Φορώντας τις ψεύτικες βλεφαρίδες μπορείτε να μεταμορφώσετε πλήρως το βλέμμα σας και να δημιουργήσετε υπέροχα μακιγιάζ για τις γιορτές, αλλά και τις επίσημες εμφανίσεις σας.Ανακαλύψτε λοιπόν τα είδη, τον τρόπο τοποθέτησης και αφαίρεσης των ψεύτικων βλεφαρίδων, καθώς και κάποια μικρά μυστικά που πρέπει να γνωρίζετε για να πετύχετε το ιδανικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με το lacoquette.gr!

Eίδη ψεύτικων βλεφαρίδων:
Τα είδη των ψεύτικων βλεφαρίδων είναι πολλά και έχουν να κάνουν με διάφορους παράγοντες.

Αρχικά θα πρέπει να δείτε το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένες, καθώς υπάρχουν ψεύτικες βλεφαρίδες από ανθρώπινες τρίχες, τρίχες ζώων και συνθετικές ίνες. Αφού λοιπόν επιλέξετε το υλικό κατασκευής, πρέπει να αποφασίσετε το πόσο μακριές, αλλά και το πόσο πυκνές θέλετε να είναι. Υπάρχουν βλεφαρίδες που συνδυάζουν διαφορετικά μήκη τριχών, έτσι ώστε να δημιουργούν πιο φυσικό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Tι ψεύτικες βλεφαρίδες να επιλέξετε ανάλογα με το σχήμα ματιών:

1.Αμυγδαλωτά μάτια: Τους ταιριάζουν όλα τα είδη ενιαίων ψεύτικων βλεφαρίδων.

2.Κουκουλωτά μάτια: Οι ιδανικές ψεύτικες βλεφαρίδες είναι οι ενιαίες και κοντές σε μήκος.

3.Μάτια με κλίση προς τα κάτω: Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επιλέξετε ένα ζευγάρι ψεύτικες βλεφαρίδες που είναι πιο μακριές στις εξωτερικές γωνίες των ματιών, έτσι ώστε να δημιουργούν μια ψευδαίσθηση ανασήκωσης του ματιού.

4.Βαθουλωτά μάτια: Τα μάτια που έχουν βάθος δημιουργούν την ψευδαίσθηση πως το κόκκαλο του φρυδιού προεξέχει πιο πολύ. Επομένως, οι βλεφαρίδες με μεγαλύτερο μήκος στην μέση τους είναι ιδανικές για αυτού του τύπου τα μάτια.

5.Μάτια που προεξέχουν: Θα πρέπει να προσπαθήσετε να ισορροπήσετε τις πάνω βλεφαρίδες με μια ενιαία σειρά στις κάτω. Αυτό θα δώσει την ψευδαίσθηση ότι το μάτι σας σπρώχνεται προς τα πίσω.

6.Μάτια με μικρή απόσταση μεταξύ τους: Για να εξισορροπήσετε την απόσταση, επιλέξτε βλεφαρίδες με πιο μακριές τρίχες στις εξωτερικές γωνίες.

7.Μάτια με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους: Οι βλεφαρίδες με μακριές τρίχες στις εσωτερικές γωνίες θα μειώσει την απόσταση των ματιών.

Τοποθέτηση ψεύτικων βλεφαρίδων:
Πριν προχωρήσετε στην εφαρμογή των ψεύτικων βλεφαρίδων θα πρέπει να κάνετε μια προετοιμασία.

Αρχικά, αν η συσκευασία δεν το γράφει, ξεχωρίστε ποια είναι η αριστερή και ποια η δεξιά. Για να κάνετε τον διαχωρισμό πιο εύκολο, κρατήστε το κουτί με τις βλεφαρίδες να δείχνουν προς τα έξω. Μετά ξεκολλήστε τις με προσοχή, τραβώντας τις από την εξωτερική γωνία (ποτέ από την εσωτερική). Έτσι, ακόμη και αν οι τεχνητές βλεφαρίδες της εξωτερικής γωνιάς τσακίσουν ή παραμορφωθούν όπως τις πιάσετε, δεν υπάρχει πρόβλημα αφού ούτως ή άλλως το πιθανότερο είναι να χρειαστεί να κοπεί η άκρη για να προσαρμοστούν στο πλάτος του ματιού.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε τις ψεύτικες βλεφαρίδες πάνω στο μάτι σας για να μετρήσετε το μήκος που χρειάζεστε. Αν είναι μεγαλύτερες, κόψτε λίγο από την εξωτερική γωνία με ένα ψαλιδάκι, διότι αν προεξέχουν θα δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ότι τραβούν το μάτι προς τα κάτω.

Επειδή ορισμένες φορές οι βλεφαρίδες χάνουν την καμπυλότητα τους μέσα στο κουτί, κουνήστε ελαφρώς τις άκρες τους για να την επαναφέρετε. Εναλλακτικά κρατήστε τις γύρω από το δάχτυλο ή ένα πινέλο και αφήστε τις για 1 λεπτό.

Αφού λοιπόν βρείτε το μήκος και επαναφέρετε την καμπυλότητα, μπορείτε να απλώσετε την κόλλα. Απλώστε την με ένα τσιμπιδάκι, με το πίσω μέρος από το τσιμπιδάκι, μια οδοντογλυφίδα ή με το πινελάκι που έχουν ορισμένες κόλλες. Προσέξτε όμως να μην εφαρμόσετε πολύ μεγάλη ποσότητα κόλλας και απλωθεί στο μάτι όταν θα την κολλήσετε. Όπως επίσης να μην βάλετε λίγη κόλλα και δεν κολλήσουν σωστά οι βλεφαρίδες.

Μετά αφήστε την κόλλα να στεγνώσει ελαφρώς και προχωρήστε στην τοποθέτηση της βλεφαρίδας στο μάτι.

Έπειτα, με την βοήθεια από ένα τσιμπιδάκι εφαρμόστε την βλεφαρίδα στο μάτι σας, κολλώντας αρχικά την μέση της και στην συνέχεια τις άκρες.

Τέλος, απλώστε λίγη μάσκαρα και ολοκληρώστε το μακιγιάζ σας με ένα εκθαμβωτικό look.

Aφαίρεση ψεύτικων βλεφαρίδων:
Η αφαίρεση των ψεύτικων βλεφαρίδων μπορεί να γίνει με ευκολία, τραβώντας τις απαλά. Ωστόσο, ο πιο σωστός τρόπος αφαίρεσης γίνεται με την βοήθεια του ντεμακιγιάζ ματιών. Θα χρειαστεί να εφαρμόσετε ταμποναριστά με μια μπατονέτα ή ένα βαμβάκι λίγο ντεμακιγιάζ στις ρίζες των βλεφαρίδων για να μαλακώσει την κόλλα και να βγουν πιο εύκολα.

Εναλλακτικά, δοκιμάστε να αφαιρέσετε τις ψεύτικες βλεφαρίδες με κάποιο έλαιο. Το έλαιο καρύδας και το αμυγδαλέλαιο αποτελούν μια πολύ καλή λύση. Εφαρμόστε και πάλι μια μικρή ποσότητα στην κόλλα και μαλακώστε την. Έπειτα, ξεκολλήστε τις βλεφαρίδες. Σε αυτή την περίπτωση, επειδή οι βλεφαρίδες θα έχουν λαδωθεί, θα χρειαστεί να τις καθαρίσετε. Πως το κάνετε αυτό; Βουτήξτε τις μέσα σε ένα μπολ με ντεμακιγιάζ για λίγο και μετά αφαιρέστε τις. Αν χρειαστεί επαναλάβετε την διαδικασία μέχρι να είναι εντελώς καθαρές. Τέλος, αφήστε τις να στεγνώσουν καλά και αποθηκεύστε τις.

Βρείτε τις βλεφαρίδες που σας ταιριάζουν εδώ : https://lacoquette.gr/product-category/kallyntika/analosima/vlefarides-analosima/